Smelt architecten b.n.a. is een voortzetting van een bureau welke reeds meer dan een eeuw is gevestigd in Meppel:

2013 Smelt architecten b.n.a.

Een nieuwe tijd, een nieuwe naam, het bureau is gespecialiseerd in utilitietsgebouwen en woningbouw projecten, kortom een bureau welke op alle markten thuis is waarbij het kostenbewust ontwerpen als een rode draad door de werken loopt.

Door de jarenlange ervaring opgedaan bij de uitvoering van de diverse bouwwerken, is er binnen ons bureau een grote expertise aanwezig in het kostenbewust ontwerpen, d.w.z. dat wij vanaf het schetsontwerp al kunnen aangeven, op basis van ervaring cijfers, wat de bouwkosten zullen zijn. Zodat in een vroeg stadium het ontwerpproces nog kan worden bijgestuurd. En er een optimalisering kan plaatsvinden tussen het programma van eisen en de bouwkosten. Deze werkwijze wordt zeer gewaardeerd in de markt.

Het bureau heeft verder ook een specialisme inzake bouwmanagement hetgeen aansluit bij het voorgaande.

Immers doordat er regelmatig door het bureau gebouwen worden aanbesteed, al dan niet partieel (in onderdelen), blijven we goed geïnformeerd inzake de bouwkosten. Na de aanbesteding kan de uitvoering van de nieuwbouw door ons worden gecoördineerd.

Naast nieuwbouw verzorgen wij ook voor instellingen, ontwikkelaars, en beleggers onderhoud management. De ervaring uit onze onderhoudsadvisering worden door ons toegepast om de onderhoudsarme en onderhoudsvriendelijke gebouwen te ontwerpen. In onze plannen spelen zinvolle milieuvriendelijke toepassingen een grote rol. Ook in het interieur dient dit na voren te komen waarbij de logistiek een belangrijke rol speelt om een gebouw te optimaliseren zowel in oppervlak als uitvoering.

Ons bureau kenmerkt zich door een heldere, functionele architectuur van kwaliteit waarbij kostenbewust ontwerpen en persoonlijke benadering centraal staan.

2012 Verhuizing naar Lesturgeonplein 15, Vledder.

Tijdens de recente kredietcrisis was het bureau genoodzaakt tot afslanken van het personeelsbestand en heeft zich op een prominente locatie in het centrum van Vledder gevestigd.

2000 Van Diepen & Smelt architecten b.n.a.

Dit waren productieve jaren. Gerard Smelt had veel utiliteitsbouw opdrachten in portefeuille, het bureau van Van Diepen werd overgenomen om de opdrachten te realiseren. - Willem de Boer partyservice, Emmeloord - Daltonschool, Lemmer - van der Kolk, Emmeloord – Vossebelt, Dieverbrug – Eddah Huzid, Voorthuizen – BSB staalbouw, Sumar – Watersport gebonden bedrijven o.a. Vri-jon, Ossenzijl – Aquanaut Yachting, Sneek – Jansma Jacht, Sneek - Meubelfabriek De Valk, Sneek – Hordal, Zwolle – Dörr Jachtbetimmering, Lemmer - b & k Noptrans, Lemmer – IJb groep, Lemmer – Hytrans system, Lemmer – Middelwijk, Meppel – Veenema Olie, Sneek – Kampstaal, Emmeloord – etc. en diverse woningbouwprojecten.

1990 Architectenbureau Van Diepen b.n.a.

Naast bedrijfsgebouwen en winkels, trok ook de particuliere woningbouw weer aan. Een groot project in deze periode is het voormalige stadskantoor in Meppel. Eind jaren negentig was er een samenwerking met Piet van Diepen en Gerard Smelt.

1987 Verhuizing naar Burg. Knopperslaan 32, Meppel. Door de grote groei van de opdrachten was het noodzakelijk om in een groter kantoor te vestigen waar de 10 werknemers hard aan het werk konden.

 

1986 Architectenbureau Van Diepen v/h Fransen b.n.a.

Na de huizenmarktcrisis bleef het bureau zich oriënteren op de utiliteitsbouw. Grote klanten waren o.a. de Rabobank, SNS Bank en scholen.

1980 heeft het bureau zich meer georiënteerd op de utiliteitsbouw.

1972 Fransen en Van Diepen b.n.a. De huizenmarktcrisis in de jaren

1950 Otten en Fransen b.n.a.

Tijdens de wederopbouwperiode was het bureau van grote betekenis met het ontwerp van talloze gebouwen in de omgeving.

1900 Oprichting architectenbureau G. Otten en Zn.

In dit jaar heeft G. Otten zijn eigen bureau opgericht. In deze periode zijn in Meppel en omgeving talloze Jugendstil gebouwen verrezen. Veel zijn nu een monument.

1884 Rijksbouwmeester C.H. Peters

Befaamd om de talloze postkantoren, treinstations en andere overheidsgebouwen, waar G. Otten werkzaam was.

© 2016 Smelt Architecten B.N.A     |     Lemmer tel: 0514-533030     |     Vledder tel: 0521-383338